אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ב"ל 356-08

פסק-דין בתיק ב"ל 356-08

תאריך פרסום : 04/03/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
356-08
12/06/2012
בפני השופט:
אילת שומרוני-ברנשטיין

- נגד -
התובע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד צחי רטר
הנתבע:
מוחמד ח'טיב
עו"ד מועדי
פסק-דין

לפנינו תביעת המל"ל כנגד הנתבע, בגין החזר הטבות בניידות והלוואה מקרן ההלוואות, אשר שולמו לבנו המנוח של הנתבע בטרם נפטר ולא הושבו למל"ל לאחר פטירתו.

העובדות המוסכמות, בהתאם לפרוטוקול מיום 15.6.2011 ולסעיפים 3 עד 17 לתעודת עובד ציבור מיום 4.12.2008 הינן כדלקמן:-

  1. הנתבע הינו אביו של מר חטיב נאדר ז"ל אשר היה יליד 19.5.1973 ונפטר ביום 17.1.2002.
  2. הנתבע הגיש תביעות בגין בנו המנוח לקצבת נכות, קצבת ניידות וכן הלוואה לצורך רכישת רכב על פי הסכם הניידות - תביעות אשר אושרו.
  3. ב-13.12.2001 רכש הנתבע רכב עבור המנוח, כאשר סמוך לאותו מועד הוא קיבל מהמל"ל הלוואה בסך 60,508 ש"ח (ערכי קרן).
  4. בתאריך 10.2.2002, לאחר פטירת בנו של הנתבע, נשלח למשפחתו מכתב הודעה על חובת החזר ההלוואות ואף נמסר להם כי במידה ולא יחזירו את ההלוואות תוך 12 חודשים מיום הפטירה - הסכום יישא ריבית בתום 14 חודשים מהפטירה. במכתב צוין כי ניתן להחזיר את ההלוואות גם בטרם חלפו 12 חודשים מיום הפטירה.
  5. בתאריכים 4.7.2002 ו-25.8.2002 נשלחו למשפחת נהתבע מכתבים נוספים דומים.
  6. ב-22.1.2003 (בתום 12 חודשים מהפטירה) נשלחו מכתבים מפורטים נוספים למשפחת הנתבע לגבי חובת החזר הלוואה עומדת וקרן הלוואות.
  7. ב-17.3.2003 נשלח מכתב תזכורת למשפחת הנתבע (בדואר רשום) ובו אף צויין כי התיק יועבר לטיפול של עו"ד מהלשכה המשפטית של ביטוח לאומי.
  8. ב-4.5.2003 נשלח מכתב נוסף לגבי חובת החזר ההלוואות בחתימת עו"ד מהלשכה המשפטית של ביטוח לאומי.
  9. במשך התקופה המדוברת שוחחה הגב' דלית שווגר, מנהלת מדור גמלאות בסניף המל"ל בנהריה עם הנתבע, אשר הצהיר בפניה כי אינו יכול למסור את הרכב משום שאף אחד לא מוכן לקנות אותו ושאין לו כסף להחזיר את ההלוואות.

הגב' שווגר הציעה לנתבע שימסור את הרכב למל"ל אשר יטפל במכירת הרכב בתמורה לחובו.

  1. ב-24.8.2003 ביצע המל"ל חקירה סביבתית ועל פיה נמצא כי הנתבע עובד בהסעות באמצעות הרכב.
  2. ב-8.9.2003 התקבל מכתב מעו"ד פלאח מטעם הנתבע ובתשובת המל"ל מתאריך 10.9.2003 נכתב כי ניתן להגיע להסדר החוב (הנושא ריבית).
  3. הנתבע הגיע ב-21.9.2003 לקבלת קהל במל"ל וביקש לדעת את גובה החוב ואף הצהיר שיגיע בהמשך להסדיר את חובו.
  4. ב-24.9.2003 שוחחה גב' שווגר טלפונית עם הנתבע שוב והנ"ל מסר כי יעשה כל מאמץ למכור את הרכב ולהחזיר את ההלוואות.
  5. ב-20.11.2003 הועבר התיק לטיפול הלשכה המשפטית של המל"ל מאחר והנתבע, למרות כל הבטחותיו והצהרותיו, לא הגיע לשלם את החוב ולהחזיר את ההלוואות.
  6. ב-14.2.2005 נחקר הנתבע על ידי חוקרים של המל"ל והצהיר כי הוא מנסה למכור את הרכב ולא רוצה להעביר אותו למכירה על ידי ביטוח לאומי כי הוא לא רוצה להפסיד כסף.
  7. ב-9.5.2005 נשלח מכתב על ידי עורך דינו של הנתבע לגבי ההלוואות וכן נשלח על ידו פקס ביום 7.7.2005.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ